Primaria Comunei
HOLOD
Înapoi la:HomeSunteţi la:RELIEFUL SI VEGETATIA
Holod, Nr.228 0259-311.766 primaria.holod@cjbihor.ro
 
 
 
 
 
 
Consultare
Taxe şi impozite
ON - LINE
Comuna noastra
e-Formulare
Comunicate de Presa

Consultare Taxe şi impozite ON - LINE

Comuna noastra

e-Formulare

Comunicate de Presa

Relieful si Vegetatia________Modificată în : 14.04.2014

 

      Comuna Holod este situata in partea central-sudica a judetului Bihor, avand in componenta urmatoarele sate: 

 

  • Holod
  • Dumbrava
  • Dumbravita
  • Forosig
  • Hodis
  • Lupoaia
  • Valea Mare de Codru
  • Vintere

 

 

      Cel mai apropiat oras fata de Holod este orasul Beius, aflat la o distanta de 26 km, urmat de Oradea la o distanta de 37 km. Principalul drum de acces este DN 76 care face legatura intre Oradea, Beius si Deva. Locuitorii acestei comune insumeaza un total de 3561 de persoane, cu o populatie majoritara de nationalitate romana, existand si doua comunitati de rromi. Ocupatia principala a locuitorilor este agricultura, in sprijinul acestei afirmatii venind totalul suprafetei agricole. Dintr-o suprafata totala a comunei de 6607 ha, 4846 ha reprezinta terenul agricol.

 

      Relieful este specific dealurilor subcarpatice, impanzit de rauri, lunci, sesuri si dealuri. Zona este strabatuta pe directia sud-vest de raul Holod impreuna cu afluentii sai care formeaza in trecerea prin comuna o serie de vai precum: Hodiselul, Valea Pantii, Valceaua Mare, Valea Domnului si altele. Lunca Holod, formata de raul cu acelasi nume, este o zona importanta a comunei, aceasta avand un teren fertil si ferit de inundatii datorita amenajarilor hidrotehnice relizate in ultimii ani.

       

       In general, clima este temperata, iernile fiind de obicei geroase, cu destul de multe precipitatii. Verile sunt destul de calduroase si cu precipitatii normale unei zone de deal. Fiind o zona depresionara, are totusi specificul ei aparte si anume: daca un front de aer se instaleaza in zona, persita un timp mai indelungat decat in zonele vecine, ceea ce face ca in zona sa fie temperaturi mai ridicate sau mai scazute dupa cum frontul de aer instalat este mai cald sau mai rece.

 
Ultimele pagini vizitate de dvs: